Behandelmethoden

Je lichaam is een fantastisch instrument met een krachtig zelfgenezend vermogen! Bij TOUCHI staat de holistische visie centraal dat lichaam en geest nauw samenwerken. Om natuurlijke herstelprocessen te ondersteunen wordt de behandeling volledig afgestemd op jouw persoonlijke behoeften in het hier en nu. Daarbij kijken we verder dan de symptomen, omdat ook andere factoren je gezondheid beïnvloeden.
Jacqueline biedt complementaire zorg, met VoetreflexPlus™ therapie als basis. Behandelingen worden aangevuld met andere interventies vanuit de natuurgeneeskunde en de TCM (Traditional Chinese Medicine). Welke methodieken er precies worden ingezet, hangt af van jouw klachten. Ook kan voetreflexmassage preventief worden ingezet en zorgt dan voor meer ontspanning. Elke behandeling is maatwerk en wordt afgestemd op wat je lichaam vertelt.

VoetreflexPlus™ therapie

De basis voor de behandelingen bij TOUCHI bestaat uit ontspannende VoetreflexPlus™ therapie. Dit is een combinatie van Westerse en Chinese massagetechnieken die het zelfhelend vermogen van het lichaam ondersteunen. Bij de Chinflex voetreflexmassage worden niet alleen de reflexzones in de voeten, maar ook energiebanen (meridianen) en acupunctuurpunten op de onderbenen en armen behandeld. Als er sprake is van klachten is de oorzaak namelijk vaak een blokkade in de energiestroom in het lichaam. Door een combinatie van drukpunten aan te raken kunnen deze blokkades loskomen. Hierdoor kom je sneller weer in balans.

VoetreflexPlus™ massage is een veilige behandelmethode die bij een breed scala aan klachten [link: voor wie] kan worden ingezet. Na een behandeling stroomt bloed, lymfevocht en energie beter door je lijf. Voedingsstoffen worden hierdoor beter opgenomen en afvalstoffen worden sneller afgevoerd. Het resultaat: een betere gezondheid, meer vitaliteit en ontspanning van lichaam en geest!

Je bent welkom in de praktijk om het zelf te ervaren.

Aanvullende behandelingen

Afhankelijk van je klachten, persoonlijke omstandigheden en behoeften krijg je bij TOUCHI een behandeling die helemaal op jou is afgestemd. Naast voetreflextherapie biedt TOUCHI diverse aanvullende behandelmethoden die naar inzicht van de therapeut kunnen worden ingezet. Een korte uitleg over deze methoden lees je hieronder.

OncoReflex®


OncoReflex® is een vorm van voetreflex massage die specifiek kan worden ingezet als aanvulling bij de behandeling kanker. Deze heilzame ondersteuning kan naast de reguliere behandeling (chemo, bestraling, operatie) worden ingezet. De massage biedt verlichting van klachten en bijwerkingen waardoor de levenskwaliteit verhoogt. Na afloop van de reguliere behandeling houden cliënten vaak nog klachten, ook dan kan OncoReflex® effectief worden ingezet. Zelfs in de palliatieve of terminale fase van kanker kan deze speciale vorm van voetreflexmassage worden gebruikt om op een verantwoorde manier de klachten te verlichten.

Jacqueline heeft als OncoReflex® masseuse kennis van de medisch reguliere én de natuurgeneeskundige aspecten bij een ziekte als kanker. Ook warme en betrokken emotionele begeleiding speelt een belangrijke rol in de therapie. Kijk voor meer info over OncoReflex® op www.oncoreflex.eu.

Nb. OncoReflex® massages zijn uitsluitend bedoeld ter ondersteuning naast of na reguliere behandelingen.

Bach Bloesem remedies

Zoek je ondersteuning bij het omgaan met je emoties? Bach Bloesem remedies kunnen worden ingezet om blokkades in het energetisch lichaam die zijn ontstaan door onverwerkte emoties in stroming te brengen. De druppels lijken op homeopathische middelen en bevatten de helende werking van de bloesems van 38 bomen en planten. Met hun ‘energetische print’ die bestaat uit een combinatie van zonlicht, bloesembladeren en (soms verwarmd) water hebben ze hun werking op het energiesysteem van mens en dier. Bij TOUCHI worden ze intuïtief ingezet ter ondersteuning van het herstellen van de balans tussen lichaam en geest..

Ooracupunctuur

Wist je dat je oorschelpen, net als je voeten, reflexzones hebben die in verbinding staan met je centrale zenuwstelsel? Deze Westerse vorm van acupunctuur stimuleert het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Ooracupunctuur kan worden gebruikt bij de behandeling van een breed scala aan klachten en als ondersteuning bij afvallen, stoppen met roken, burn-out en langdurige stress.

Access Bars™

Hoe zou het zijn als je belemmerende gedachten, overtuigingen en opgekropte emoties kon loslaten? Access Bars is een healingmethode waarbij 32 specifieke punten op je hoofd zacht worden aangeraakt. Hiermee wordt geblokkeerde energie in je lichaam weer losgekoppeld van de emoties die je tijdens (ingrijpende) levensgebeurtenissen hebt opgeslagen. Als jij er klaar voor bent om de blokkade los te laten kan het snel worden vrijgemaakt. Dit werkt ontspannend en bevrijdend en kan je helpen om opener en onbevangener in het leven te staan. Kijk voor meer info over deze vorm van therapie op https://nld.accessconsciousness.eu.

Tuina massage

Wil je je klachten aanpakken en totaal ontspannen? Chinli®-Tuina is een Chinese vorm van een combinatie van Chinese therapeutische massage en acupressuur en manipulatie van acupunctuurpunten. De massage stimuleert en reguleert het meridiaan-systeem (energiebanen) waardoor blokkades in het fysieke en energetische lichaam worden opgeheven. Hierdoor werkt de massage diep door in het spierweefsel, botten, pezen en het zenuwstelsel. Tuina is zowel preventief als bij de behandeling van klachten te gebruiken en ook geschikt voor kinderen.

Guasha

Heb je weleens gehoord van guasha? Dit is een eeuwenoude schraaptechniek waarbij opgeslagen afvalstoffen in het bindweefsel via de huid worden losgemaakt en verwijderd. Guasha bevordert de doorbloeding, maakt energie vrij, stimuleert het immuunsysteem en het zelfherstellend vermogen. Met een jadesteen schraper en speciale olie worden stagnaties in bindweefsel, spieren en gewrichten losgemaakt. Door de diep reinigende werking op het hele lichaam is guasha zeer geschikt als behandeling bij chronische, maar ook acute klachten. Daarnaast kan het ook preventief worden gebruikt en heeft het een positief effect op de fysieke en emotionele gezondheid. Guasha heeft geen bijwerkingen en de resultaten zijn snel merkbaar!

Disclaimer: Alle genoemde therapieën en behandelmethoden dienen ter ondersteuning van de reguliere gezondheidszorg en zijn dus geen vervanging van een medische behandeling of een bezoek aan een arts.